Kořenová zelenina je skvělou volbou pro zimní měsíce. Dobře se skladuje a dlouho si uchovává cenné živiny. Ačkoliv nejsem zastáncem mixovaných jídel, zeleninové pyré si jednou za čas neodpustím.
Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1/2 menší cibule
500 g celeru
200 g mrkve
100 - 200 ml vody nebo vývaru
citronová šťáva
Postup:
- Zeleninu očistíme.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět.
- Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli.
- Zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla zelenina lehce ponořená, a dusíme do změknutí (20 - 30 minut).
- Měkkou zeleninu s vyvařenou vodou rozmixujeme dohladka.
0 komentářů:
Okomentovat