Celerovo mrkvové pyré



Kořenová zelenina je skvělou volbou pro zimní měsíce. Dobře se skladuje a dlouho si uchovává cenné živiny. Ačkoliv nejsem zastáncem mixovaných jídel, zeleninové pyré si jednou za čas neodpustím.


Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1/2 menší cibule
500 g celeru
200 g mrkve
100 - 200 ml vody nebo vývaru
citronová šťáva

Postup:

  1. Zeleninu očistíme.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět.
  3. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli.
  4. Zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla zelenina lehce ponořená, a dusíme do změknutí (20 - 30 minut).
  5. Měkkou zeleninu s vyvařenou vodou rozmixujeme dohladka. 


0 komentářů:

Okomentovat