Kachna na víně s jablky



Včera jsem v obchodě zahlédla chlazenou kachnu. Dlouho jsem ji nepekla a docela jsem na ni dostala chuť. Navíc v lednici zbylo trochu červeného vína, které jsem krásně zužitkovala.

Suroviny:
1 kachna
2-3 jablka
2 dcl červeného vína
2 dcl zeleninového vývaru
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
2 větvičky tymiánu


Postup:

  1. Kachnu omyjeme a odřežeme z ní přebytečný tuk a kůži (nemusíme, pokud máme kachnu krmenou trávou).
  2. Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtky a plníme jimi očištěnou kachnu.
  3. Dáme na pekáč, podlijeme vývarem, červeným vínem a přidáme koření. 
  4. Vložíme do trouby a pečeme na 175° C přibližně 20 minut. Poté teplotu snížíme na 125° C a pečeme do měkka (přibližně 2 hodiny - dle velikosti).
  5. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem.
  6. Podáváme s dušeným zelím (tentokrát klidně bez jablek).


0 komentářů:

Okomentovat