Škvarky z hlívy ústřičné


Už jste někdy slyšeli o houbových škvarcích? Já poprvé před 14 dny u kamarádky na návštěvě. Natolik mi zachutnali, že jsem je musela udělat i doma. Houby jako takové obsahují minimum sacharidů a energie, takže se k paleolitickému stravování perfektně hodí. V tomto případě jsou ale pořádně vysmažené, takže patří do kategorie "s mírou".

Suroviny:
1 lžíce kokosového oleje
300 g hlívy ústřičné
sůl, pepř, kmín dle chuti


Postup:

  1. Očištěnou hlívu nakrájejte na drobno.
  2. Do rozpálené pánve nalijte olej a přidejte hlívu v takovém množství, aby neležela na sobě (volte co největší pánev).
  3. Dle chuti můžete okořenit, ale nemusíte. Solte až na talíři, aby v pánvi nepustila vodu.
  4. Zprudka smažte a míchejte, dokud se voda nevyškvaří.
  5. Průběžně ochutnávejte, abyste škvarky nespálili.
  6. Podávejte jako chuťovku.


0 komentářů:

Okomentovat