Drožďová polévka


Když jsem začala jíst a vařit paleo a z jídelníčku odstranila obiloviny, zcela automaticky jsem přestala kupovat i droždí. Nedávno jsem si u mamky v lednici všimla jedné kostky a dostala chuť na mou oblíbenou polévku z dětství. A i po letech mi moc chutnala.

Suroviny na 1 litr polévky:
1 lžíce kokosového oleje
1/2 menší cibule
1 malý stroužek česneku
kořenová zelenina (malá mrkev, půl petržele, kousek celeru, kousek kedlubny atd.)
1 litr vody
1 bezlepkové droždí
1 vejce
petrželová nať
dle chuti sůl, pepř


Postup:
  1. Očištěnou zeleninu nastrouhejte a v hrnci orestujte na polovině oleje.
  2. Zalijte vodou a povařte.
  3. Druhou polovinu oleje dejte na rozpálenou pánev, stáhněte olej a přidejte na kousky rozdrobené droždí. Míchejte dokud se droždí nerozvoní.
  4. Odstavte a přidejte vejce. Důkladně promíchejte a pak teprve vraťte na mírný plamen a míchejte do zhoustnutí. (Směs nesmí být ani tekutá, ale ni úplně tuhá.)
  5. Lžičkou tvořte malé nočky, vkládejte do polévky a ještě chvilku povařte.
  6. Dochuťte a přidejte petrželovou nať.


0 komentářů:

Okomentovat