Kuřecí čína

Jídla z jednoho hrnce jsou moje nejoblíbenější. Vzhled nebývá nic moc, ale chutě jsou provázané a také se neušpiní tolik nádobí. U tohoto receptu mi chutná především nasládlá chuť zeleniny v kombinaci se zázvorem. Snad vám bude také chutnat.

Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
500 g kuřecích prsíček
1/2 velkého pórku
2 mrkve
1 červená paprika
70 g hub shiitake (lze nahradit žampiony)
malý kousek zázvoru
dle chuti sůl, skořice, chilli, badyán

Postup:
  1. Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na drobné nudličky a rychle osmahneme na olivovém oleji.
  2. Maso vyndáme z pánve a uchováme na teplém místě.
  3. Očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu, houby a zázvor vložíme do pánve a orestujeme. Zelenina by měla zůstat křupavá.
  4. Okořeníme, smícháme s masem a ještě krátce prohřejeme.


0 komentářů:

Okomentovat