Jablka zapečená v pudinku

Letošní rok nahrává dezertům z jablek, kterých se urodilo opravdu velké množství. Jablečných receptů nebude tuto zimu dost a tak přidávám další, trochu netradiční, ale výborný.

Suroviny:
1 lžička kokosového oleje
6 menších jablek
1 hrst rozinek
1 hrst vlašských ořechů
skořice
200 ml kokosového mléka
4 žloutky
1/2 lžíce medu
1/4 lžičky vanilky

Postup:
  1. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme.
  2. Vrstvíme na plech vymazaný kokosovým olejem, posypeme skořicí, rozinkami a ořechy.
  3. Dáme péct do trouby na 200 stupňů.
  4. Mezitím vyšleháme žloutky s vanilkou a medem a vmícháme kokosové mléko.
  5. V případe, že už jsou jablka pečená, vyndáme je z trouby a zalijeme žloutkovou směsí.
  6. Vrátíme do trouby a pečeme ještě cca 10 minut (do ztuhnutí).
  7. Podáváme ke snídani, svačině nebo jako dezert.


0 komentářů:

Okomentovat