Letošní rok nahrává dezertům z jablek, kterých se urodilo opravdu velké množství. Jablečných receptů nebude tuto zimu dost a tak přidávám další, trochu netradiční, ale výborný.
Suroviny:
1 lžička kokosového oleje
6 menších jablek
1 hrst rozinek
1 hrst vlašských ořechů
skořice
200 ml kokosového mléka
4 žloutky
1/2 lžíce medu
1/4 lžičky vanilky
Postup:
- Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme.
- Vrstvíme na plech vymazaný kokosovým olejem, posypeme skořicí, rozinkami a ořechy.
- Dáme péct do trouby na 200 stupňů.
- Mezitím vyšleháme žloutky s vanilkou a medem a vmícháme kokosové mléko.
- V případe, že už jsou jablka pečená, vyndáme je z trouby a zalijeme žloutkovou směsí.
- Vrátíme do trouby a pečeme ještě cca 10 minut (do ztuhnutí).
- Podáváme ke snídani, svačině nebo jako dezert.
0 komentářů:
Okomentovat