Suroviny na dvě porce:
2 špalíčky vepřové panenky (po cca 200 g)
2 plátky kvalitní slaniny
1 dcl drůbežího vývaru
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Vepřovou panenku zabalíme pevně do slaniny a položíme na rozpálenou pánvičku s olejem. Opékáme kolem dokola (nikoliv na výšku), dokud není slanina opečená. Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Než maso odstavíme, dotykem zkontrolujeme, zda není příliš měkké. Mělo by být pružné. Poté pánvičku odstavíme, panenku obrátíme a necháme dalších 5 minut přiklopenou odpočinout. Vývar z pánvičky přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Panenku rozkrojíme napříč (měla by být narůžovělá) a přelijeme vývarem z pánvičky. Podáváme s dušenou zeleninou.
0 komentářů:
Okomentovat