Boloňská omáčka se zeleninou


Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
2 jemně nasekané cibule
několik řapíků celeru, jemně nasekaných
2 středně velké mrkve, drobně nasekané
800 g mletého masa (hovězí nebo směs)
čerstvě mletý pepř
800 g rajčat (je na vás, zda je budete loupat)
800 g zeleniny dle vlastního výběru

Postup:
Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Přidáme celer a mrkev, lehce osmahneme, vsypeme maso a opepříme. Když se maso zatáhne, přidáme na drobno nakrájená rajčata. Za občasného míchání vaříme na nejmírnějším plameni až se začnou rajčata měnit v omáčku. Dle potřeby podlijeme. Nakrájíme si zeleninu dle vlastního výběru (papriky, cuketu, příp. žampiony atd.) a vmícháme do směsi. Podáváme se snítkou bazalky.

0 komentářů:

Okomentovat