Když mi v obchodě filetují rybu, vždy si nechám zabalit i hlavu a ostatní zbytky na polévku. Totéž jsem udělala, když jsem kupovala tuňáka. Z tuňáka jsem polévku ještě nikdy nevařila a asi ani nejedla a tak jsem moc netušila jak na ní. Udělat klasický vývar mi přišlo trošku divné. Chuť tuňáka mám spojenou spíše s rajčaty. Pravděpodobně to bude díky výrobcům konzerv, kteří nabízejí vedle tuňáka v oleji a tuňáka ve vlastní šťávě ještě tuňáka v tomatové omáčce. Já osobně miluji italskou tomatovou polévku a tak jsem se rozhodla ji zkombinovat právě s vývarem z tuňáka.
Suroviny:
1 kg odřezků z tuňáka včetně hlavy
1,5 kg rajčat
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 cibule
2 stroužky česneku
čerstvé lístky bazalky
olej
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
Postup:
Tuňáka vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 l vody, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a necháme půl hodiny vařit.
Očištěnou cibuli, česnek, mrkev a celer nakrájíme a restujeme na oleji. Přidáme nakrájená rajčata a pod pokličkou dusíme doměkka. V případě potřeby podlijeme vývarem. Měkkou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka a zalijeme hotovým vývarem (přes cedník). Z tuňáka obereme veškeré maso a vložíme do polévky. Přidáme čerstvé lístky bazalky a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat