Suroviny:
600 g hovězího masa i s kostí (např. žebro)
4 větší řepy
2 mrkve
1 petržel
1 kousek celeru
1 cibule
3 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
olivový olej nebo tuk z vývaru
Postup:
Maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí (ideálně den předem, abychom měli čas na pořádný vývar). Pokud máme vývar z předchozího dne, můžeme odebrat tuk a nechat rozehřát nebo použijeme olej. Na tuk vložíme na drobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou řepu a ostatní zeleninu, přidáme koření a lehce restujeme. Zalijeme vývarem a na mírném plameni necháme vařit do měkka. Mezitím obereme maso z kostí, vložíme do polévky a necháme chvilku prohřát.
0 komentářů:
Okomentovat