Tuňák na rajčatech


Suroviny:
4 steaky z tuňáka
8 rajčat
2 cibule
2 stroužky česneku
1dcl bílého vína
olivový olej
pepř
čerstvé bylinky (bazalka, petržel, oregano)

Postup:
Steaky z tuňáka opepříme, potřeme olivovým olejem a dáme do lednice na hodinu odpočinout. Poté je vložíme do suché pánve a rychle orestujeme ze všech stran. Tuňáka chceme mít uvnitř syrového. Vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a odložíme na teplé místo (aby nevychladl). Cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve po tuňákovi a necháme zesklovatět. V případě potřeby přilijeme trochu oleje. Česnek nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli. Pozor, aby se nespálil. Dále si nakrájíme rajčata a rychle orestujeme s cibulovým základem. Podlijeme trochou vína, které necháme vyvařit.
Rajčatovou směs navršíme na talíře. Z alobalu vyjmeme tuňáka a položíme přes rajčata. Můžeme polít šťávou, která zůstala v alobalu.

TIP:
Stejný recept můžete použít i na steaky z mečouna.

0 komentářů:

Okomentovat