Suroviny:
1 kg barevných paprik (nejlépe červené a žluté)
2 - 4 stroužky česneku
olivový olej
citronová šťáva
čerstvé bylinky dle chuti a možností (petržel, bazalka, tymián...)
Postup:
Omyté papriky vcelku položte na gril nebo ploténku nebo vložte do trouby na nejvyšší teplotu a pečte dokud se na paprikách neudělají černé puchýřky. Během pečení otáčejte.
Hotové papriky vložte do igelitového sáčku, dobře uzavřete a nechte je asi 5 minut zapařit. Z paprik vyjměte jadřince včetně semínek a oloupejte. Pracujte nad mísou, abyste zachytili veškerou šťávu. Papriky nakrájejte na nudličky a vložte do mísy spolu s utřeným česnekem, citronovou šťávou, bylinkami, olejem a dobře promíchejte. Papriky by měly být ponořené.
Salát nechte přes noc uležet v lednici nebo paprikami naplňte sklenice a dobře uzavřete. V lednici tak vydrží min. 1 týden. Výborně se hodí ke grilovanému masu.
0 komentářů:
Okomentovat