Suroviny:
1,5 kg dýně
2 velké mrkve
citronová šťáva
olivový olej
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Dýni rozčtvrtíme a položíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme zhruba hodinu. Kontrolujeme, aby se nepálila. Očištěnou mrkev nakrájíme na malé kostky a na trošce oleje orestujeme, podlijeme malým množstvím vody a přiklopené vaříme téměř do měkka. Upečenou dýni necháme vychladnout tak, abychom s ní mohli pracovat. Oloupeme ji, vložíme do mísy a rozmixujeme. Přidáme uvařenou mrkev, lžíci olivového oleje a dobře promícháme. Dochutíme citronovou šťávou.
A co sůl? Jak je to v paleo dietě s používáním soli?
OdpovědětVymazatDěkuji za dotaz.
OdpovědětVymazatTo záleží na Vaší preferenci. Pokud z jídelníčku odstraníte průmyslově vyráběné potraviny (uzeniny, sýry atd.), je používání soli zcela bezpečné a v menším množství i pro tělo potřebné.
díky za odpověď
Vymazat