Suroviny na 4 porce:
800 g očištěných kalamár
400 ml domácího rajčatového pyré
200 ml bílého vína
1 mrkev
1 malá cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
tymián
bazalka
sůl
pepř
Postup:
- Cibuli a česnek nechte na olivovém oleji zesklovatět.
- Přidejte na menší kousky nakrájenou mrkev, tymián, lehce opepřete a orestujte.
- Podlijte trochou vody a pod pokličkou 5 minut poduste.
- Přidejte rajčatové pyré a tyčovým mixérem rozmixujte.
- Do omáčky nalijte víno a nechte na mírném plameni odkryté vařit.
- Kalamáry nakrájejte nadrobno a vmíchejte do omáčky.
- Povařte ještě 2 minuty.
- Nakrájejte listy bazalky nadrobno, nasypejte do omáčky, ale už nevařte.
- Ihned podávejte.
0 komentářů:
Okomentovat