Kalamáry v rajské omáčce


Suroviny na 4 porce:
800 g očištěných kalamár
400 ml domácího rajčatového pyré
200 ml bílého vína
1 mrkev
1 malá cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
tymián
bazalka
sůl
pepř

Postup:
  1. Cibuli a česnek nechte na olivovém oleji zesklovatět.
  2. Přidejte na menší kousky nakrájenou mrkev, tymián, lehce opepřete a orestujte.
  3. Podlijte trochou vody a pod pokličkou 5 minut poduste.
  4. Přidejte rajčatové pyré a tyčovým mixérem rozmixujte.
  5. Do omáčky nalijte víno a nechte na mírném plameni odkryté vařit.
  6. Kalamáry nakrájejte nadrobno a vmíchejte do omáčky.
  7. Povařte ještě 2 minuty.
  8. Nakrájejte listy bazalky nadrobno, nasypejte do omáčky, ale už nevařte.
  9. Ihned podávejte.

0 komentářů:

Okomentovat