Tuňák á la Rioja


Suroviny pro 4 osoby:
4 steaky z tuňáka
1 zelená paprika
1 červená paprika
1/2 kg zralých rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dcl bílého vína
olivový olej

Postup:
  1. Zeleninu očistíme.
  2. Steaky z tuňáka potřeme olivovým olejem a opepříme.
  3. Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na proužky a necháme na oleji restovat 10 minut.
  4. Rajčata rozmixujeme.
  5. Stáhneme plamen, zalijeme bílým vínem a přidáme rozmixovaná rajčata.
  6. Za občasného míchání vaříme 15 minut.
  7. Tuňáka orestujeme z každé strany tak, aby se zatáhl, ale uvnitř zůstal růžový.
  8. Ihned podáváme.
Hodí se i k bílým rybám.

0 komentářů:

Okomentovat