Srbský vepřový guláš


Suroviny:
800 g vepřové kýty
4 papriky (ideálně pálivé)
8 rajčat
2 cibule
1 lžička sladké papriky
olivový olej

Postup:
Cibuli nakrájíme na jemno a pomalu smažíme na oleji do zlata. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Rychle orestujeme ze všech stran. Necháme odpařit veškerou vodu, kterou maso pustilo, a zasypeme sladkou paprikou. Pokud nemáme pálivé papriky, můžeme přidat i trošku chilli. Promícháme, aby se paprika nespálila a nezhořkla a podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou dusit na mírném plameni 15 minut.
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky na silnější proužky a přidáme k masu. Promícháme a necháme dusit dalších 10 minut. V případě potřeby opatrně podléváme.
Hotový guláš servírujeme na hluboký talíř.

0 komentářů:

Okomentovat