Francouzské ratatouille


Suroviny na 4 porce:
1 lilek
2 cukety
6 zralých rajčat
2 červené papriky (jedna může být i žlutá)
2 cibule
4 stroužky česneku
bylinky (tymián, rozmarýn, bobkový list, může být i majoránka)
pepř
olivový olej

Postup:
  1. Komu vadí v pokrmu slupky a semínka, nejprve spaří rajčata, oloupe a vyškrábne semena.
  2. Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme do většího hrnce na oleji restovat.
  3. Česnek nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli. Dáváme pozor, aby nezačal hnědnout.
  4. Lilek nakrájíme na čtvrtkolečka a dáme restovat k cibuli a česneku.
  5. Cukety krájíme na kolečka, papriky na vetší čtverečky a přidáme do hrnce. Občas vše důkladně promícháme.
  6. Na konec dáme k zelenině dusit nakrájená rajčata. Vše lehce opepříme, přidáme bylinky a pod odkryté dusíme ještě 10 minut.

Správně bychom měli počkat dokud nebude vydušená veškerá šťáva. My ale nepotřebujeme rozvařenou zeleninu a tak ji podusíme jen krátce, aby rajčata změkla a celý pokrm spojila.


0 komentářů:

Okomentovat