Telecí játra s jablky a cibulí


Suroviny pro 4 osoby:
800 g telecích jater
2 lžíce kokosového oleje
2 velká pevná kyselejší jablka
1 velká cibule
pepř

Postup:
  1. Telecí játra odblaníme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme, aby se játra při opékání nekroutila.
  2. Očištěná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka.
  3. Pánev zahřejeme, nalijeme lžíci oleje a jablka dáme opékat na minutu z každé strany. Poté je vyjmeme a uložíme do tepla, aby nevychladla.
  4. V případě potřeby přidáme do pánve olej, na kterém zprudka opečeme játra z obou stran tak, aby uvnitř zůstala růžová. Poté je zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě odpočinout.
  5. Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme na mírnějším ohni do změknutí.
  6. Podáváme s dušeným zelím.

0 komentářů:

Okomentovat