Suroviny pro 4 osoby:
800 g telecích jater
2 lžíce kokosového oleje
2 velká pevná kyselejší jablka
1 velká cibule
pepř
Postup:
- Telecí játra odblaníme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme, aby se játra při opékání nekroutila.
- Očištěná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka.
- Pánev zahřejeme, nalijeme lžíci oleje a jablka dáme opékat na minutu z každé strany. Poté je vyjmeme a uložíme do tepla, aby nevychladla.
- V případě potřeby přidáme do pánve olej, na kterém zprudka opečeme játra z obou stran tak, aby uvnitř zůstala růžová. Poté je zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě odpočinout.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme na mírnějším ohni do změknutí.
- Podáváme s dušeným zelím.
0 komentářů:
Okomentovat