Řecké tzatziki


Suroviny:
200 ml kokosové smetany
1/2 salátové okurky
1-2 stroužky česneku
1 lžíce citrónové šťávy
olivový olej
kopr
pepř

Postup:

  1. Kokosové mléko dáme do lednice.
  2. Okurku očistíme, nastrouháme a necháme chvíli stát. Pak z ní vymačkáme veškerou vodu.
  3. Z kokosového mléka odebereme vrchní část (smetanu) a přidáme k okurce.
  4. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s okurkou a smetanou.
  5. Přidáme citrónovou šťávu.
  6. Dle chuti opepříme a dobře promícháme.
  7. Dáme na hodinu do lednice proležet a ztuhnout.
  8. Na závěr posypeme očištěným a nadrobno nakrájeným koprem a zakápneme olivovým olejem.
Výborně se hodí ke grilovaným masům.

0 komentářů:

Okomentovat