Suroviny:
200 ml kokosové smetany
1/2 salátové okurky
1-2 stroužky česneku
1 lžíce citrónové šťávy
olivový olej
kopr
pepř
Postup:
- Kokosové mléko dáme do lednice.
- Okurku očistíme, nastrouháme a necháme chvíli stát. Pak z ní vymačkáme veškerou vodu.
- Z kokosového mléka odebereme vrchní část (smetanu) a přidáme k okurce.
- Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s okurkou a smetanou.
- Přidáme citrónovou šťávu.
- Dle chuti opepříme a dobře promícháme.
- Dáme na hodinu do lednice proležet a ztuhnout.
- Na závěr posypeme očištěným a nadrobno nakrájeným koprem a zakápneme olivovým olejem.
Výborně se hodí ke grilovaným masům.
0 komentářů:
Okomentovat