Persijádu mne naučila moje mamka, která vaří česko-italsko-chorvatskou kuchyni. Hodí se snad ke každé bílé rybě, kterou nemusíte nijak upravovat, protože persijáda ji dodá skvělou česnekovou chuť. Osobně ji jím po lžících.
Suroviny na 4 porce:
4 filety z kanice
5 lžic olivového oleje
1 hrst očištěné petržele
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 citrónu
Postup:
- Rozehřejte troubu na 200°C.
- Omyté a osušené filety vložte na pekáč potřený lžící olivového oleje a dejte péct na cca 10 minut.
- Do mixéru dejte 4 lžíce olivového oleje, petržel, česnek, šťávu z citronu a rozmixujte.
- Hotovou rybu na talíři přelijte lžící persijády.
A co k příloze?
OdpovědětVymazatVyberte si v sekci Přílohy. :-)
OdpovědětVymazat