Španělské papričky "de Padron"
Suroviny:
1 kg malých papriček (Capsicum annuum)
2 lžíce olivového oleje
hrubozrnná mořská sůl
Postup:
1 kg malých papriček (Capsicum annuum)
2 lžíce olivového oleje
hrubozrnná mořská sůl
Postup:
- Papričky omyjeme a důkladně osušíme.
- Do rozpálené pánve nalijeme olej a přidáme papričky.
- Restujeme ze všech stran tak, aby se nám nepřipalovaly.
- Po pár minutách vyjmeme a položíme na ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.
- Posypeme solí a můžeme podávat.
Výborně se hodí ke grilovaným masům nebo jako předkrm.
Ovocný salát v melounu
Suroviny na 2 porce:
1 meloun Gallia
10 kuliček červeného hroznového vína
10 jahod
1 broskev
4 litchi
limetová šťáva
máta
Postup:
1 meloun Gallia
10 kuliček červeného hroznového vína
10 jahod
1 broskev
4 litchi
limetová šťáva
máta
Postup:
- Omytý meloun opatrně propichujeme v polovině nožem do špiček a po rozpůlení vydlabeme vykrajovátkem na kuličky.
- Kuličky z melounu smícháme v míse s očištěným hroznem, přepůlenými jahodami, na plátky nakrájenou broskví, očištěnými a vypeckovanými litchi a limetovou šťávou.
- Servírujeme do melounové misky a ozdobíme mátou.